gezond eten, gezond bewegen, gezond leven

Sushi met bloemkoolrijst

Sushi met bloemkoolrijst

Sushi maken, het is altijd veel werk. Vooral als je de rijst op de perfecte manier wil koken. En ik vind rijst eigenlijk helemaal niet lekker. Daarom probeerde ik laatst sushi met bloemkoolrijst. Het is een stuk minder werk en bevat een stuk minder calorie├źn en suiker.

Het recept voor sushi met bloemkoolrijst

Waarom iets zelf verzinnen als je het ook gewoon van internet kunt plukken? Ik gebruikte het recept van Beaufood.nl. Het is eigenlijk heel simpel. Je maalt de bloemkool in de keukenmachine totdat het ongeveer dezelfde structuur als rijst heeft. De bloemkool kook je kort en laat je vervolgens afkoelen. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Normale sushirijst moet veel langer koken en afkoelen. Je bent dan al gauw meer dan een uur kwijt. Scheelt dus echt wel!

Als de rijst is afgekoeld verdeel je het op norivellen. Je kunt de sushi vullen met wat je zelf lekker vindt: zalm, tonijn, avocado, komkommer of wat je dan ook wil. Je rolt de vellen strak op en met een goed scherp en vochtig mes (anders blijven de vellen plakken) snijd je er mooie sushi van.

Eet smakelijk!

PS het kan nog makkelijker, je kunt bloemkoolrijst ook gewoon in de supermarkt kopen. Hoef je het alleen nog maar even te koken.

PS2 Ik vind bloemkool eigenlijk ook niet lekker, maar je proeft er bijna niets van!