Wow… de Liebster Award

Wow… de Liebster Award

Wow… Hoe tof is dit? Ik ben door Mariska van Voedzaam en Krachtig genomineerd voor de Liebster Award. Wat een eer!

De Liebster Award…

… is een online Award vóór en door bloggers. Op deze manier zetten we elkaar in het zonnetje. En ook brengen wij zo andere leuke blogs bij jullie onder de aandacht.

Echt many thanks aan Mariska. Zij stelde mij 11 leuke en soms lastige vragen over mij en mijn blog. Deze beantwoord ik hieronder. Daarna mag ik zelf ook 5 bloggers in het zonnetje zetten en hen 11 vragen stellen. Hoe cool is dat?! Mijn nominaties? Check ze onderaan.

De 11 vragen

Wie ben je?

Ik ben Sanne, 33 jaar, geboren in Zoetermeer en sinds 6 jaar woonachtig in Den Haag. Daar woon ik met mijn vriend en 2 katten in de leukste wijk van Den Haag, het Zeeheldenkwartier. Een bruisende buurt vol leuke eettentjes, restaurantjes en leuke winkeltjes. Op loopafstand van het centrum en het strand. Ik ben gek op (lekker) eten en sporten. Ik doe aan fitness, hardlopen en dansen. Daarnaast heb ik 3 banen: ik ben gewichtsconsulent, personal coach bij Personal Fitness Den Haag en heb een saaie kantoorbaan.

Waarom ben je gestart met een blog? Wat is jouw ‘missie’?

Al 11 jaar heb ik dus een kantoorbaan. Redelijk saai, die conclusie trok ik 3 jaar geleden. Ik wilde iets doen waar ik blij van word, waar ik energie van krijg en wat ik de rest van mijn leven kan en wil blijven doen. Voeding en beweging heb ik altijd al interessant gevonden. Daarom ben ik begonnen aan de opleiding tot gewichtsconsulent.

In september 2016 ben ik geslaagd en daadwerkelijk aan de slag gegaan. Bij een eigen bedrijf hoort een website. Ik vind het belangrijk om mijn kennis over voeding en beweging met jullie te delen. Daarom ben ik op mijn website een blog gestart. Ik wil mensen motiveren om gezonder te gaan leven, door voeding en beweging, maar ook door anders te gaan denken. Het is een levensstijl en daar moet je dingen voor veranderen. Ik geef daarover praktische tips en informatie.

Wanneer is deze missie voor jou geslaagd?

Nooit! Er zijn altijd wel mensen die hulp nodig hebben bij gezonder eten en bewegen. Het is niet makkelijk om in je eentje je levensstijl om te gooien. Daarom ben ik er! Daarnaast zijn dit onderwerpen waar altijd wel iets over te vertellen valt. Het zijn onderwerpen die continu veranderen en in de media zijn. Ik vind het belangrijk om dit op een leuke, begrijpelijke en luchtige manier te vertellen. Je raakt er nooit over uitgepraat.

Natuurlijk ben ik wel ontzettend blij als mensen door mij gemotiveerd raken om gezonder te gaan leven, gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. Dus deels is mijn missie dan al geslaagd!

Mensen die jouw blog nog niet kennen of volgen, wat missen zij volgens jou (en waarom zouden ze dit dus eigenlijk wél moeten doen)?

Oei, dat is een lastige vraag. Er is al zoveel te vinden op internet over voeding en beweging. Ik probeer dit op een leuke, luchtige manier te brengen. Begrijpelijk voor iedereen. Geen ellenlange stukken, maar eenvoudig geschreven en met humor en een persoonlijke noot erin. Dat vind ik belangrijk.

Welk (eigen) artikel vind je zelf het allerleukst?

Mijn allereerste blog, Als een kip zonder kop. Naast dat het natuurlijk heel spannend was om deze te publiceren, was het ook onwijs gaaf om te doen. Het gaat over doelen stellen en doelen halen. Over mijn journey naar 5 kilometer hardlopen. Het weerspiegelt eigenlijk de reis die mijn klanten ook doormaken. Het is persoonlijk, maar hopelijk ook herkenbaar voor velen.

Als je jezelf moet omschrijven als een product, welke zou dit dan zijn en waarom?

Jeetje, weer zo’n lastige vraag… Ik denk dat ik dan kies voor nieuwe sportschoenen of hardloopschoenen. Daar kan ik echt gelukkig van worden, toevallig heb ik gister weer een paar schoenen gekocht. Ik sport bijna dagelijks, dus je zult mij ook regelmatig zien op mijn sportschoenen of hardloopschoenen. Ik kan niet zonder ze. Goede sport- en hardloopschoenen zijn belangrijk. En nu ik dit zo aan het schrijven ben, het sluit ook wel aan bij de vorige vraag. Mijn eerste blog ging over hardlopen en daar horen natuurlijk goede hardloopschoenen bij.

Als je een voedingsmiddel zou mogen kiezen die dan vanaf nu geen calorieën meer bevat, wat zou dit dan zijn?

Oooh, easy. Bokkenpootjes. Mijn quilty pleasure. Ik heb mijn vriend echt regelmatig naar de supermarkt gestuurd om bokkenpootjes te halen. En wat voel ik mij rot als dat pak weer leeg is..

Welke producten staan standaard op jouw boodschappenlijstje?

Makkelijk: heel veel fruit en groente. Ik kom echt met gemak aan mijn 2 stuks fruit per dag. Ik eet het in de yoghurt, tussendoor, in salades. Groente vind ik iets lastiger, maar ik zorg altijd dat het in huis is, want dan moet het ook gewoon op.

Hoe ziet jouw perfecte dag er uit?

Warm, zonnig, hardlopen in een korte broek en hemdje. Even naar de sportschool voor krachttraining. Kopje koffie in de zon of ’s middags een lekkere smoothie bij een strandtent. Daarna nog een paar uurtjes werken, mensen helpen fitter en gezonder te worden. Tot slot nog even chillen op het balkon in het warme avondzonnetje. Doe mij dit maar het hele jaar door.

Welk advies heb jij gekregen die je graag door zou willen geven aan beginnende bloggers?

Houd je blog luchtig, maak er geen ingewikkeld gedoe van. Het moet makkelijk weglezen, anders haken mensen af. Zorg er dus voor dat het begrijpelijk is, ga geen moeilijke woorden gebruiken die je normaal ook niet gebruikt. En zorg voor wat humor. Je wil toch het liefst dan mensen met een (glim)lach je blog lezen?

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Dan ben ik nog steeds bezig met mijn missie, mensen motiveren en helpen naar een gezond en fit leven. Zorgen dat zij zich weer lekker in hun vel zitten, meer energie hebben en gelukkig zijn. En natuurlijk ben ik ook nog bezig met blogs schrijven!

En dan nu mijn nominaties!

Ik nomineer onderstaande blogs:

En dit wil ik graag van jullie weten:

 1. Wie ben je?
 2. Wat weet niemand over jou, maar ga je ons nu wel vertellen?
 3. Wat vind je echt niet lekker?
 4. Wat is je favoriete (Netflix)serie?
 5. Wat is je grootste blunder?
 6. Als ik je een ticket zou geven zonder bestemming, waar zou jij dan naartoe gaan en waarom?
 7. Je gaat voor een jaar naar een onbewoond eiland en je mag 1 item meenemen. Welk item is dat dan?
 8. Wat staat er nog op je bucketlist? Wat wil je echt nog een keer gedaan hebben?
 9. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 10. Wat onderscheidt jouw blog van andere blogs?
 11. Wat is je mooiste droom?

Succes en ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

De regels voor de genomineerden

Er zijn als laatste een aantal regels opgesteld voor de genomineerden van een Liebster Award. Maak je geen zorgen dit is niet ingewikkeld maar gewoon om het voor iedereen duidelijk te maken! Super leuk om zo dus je eigen blogpost te maken!

 • Bedank degene die jou heeft genomineerd (Gewichtscoach Sanne dus)
 • Post een link naar mijn blog in jouw bericht
 • Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
 • Beantwoord alle vragen die je gesteld zijn
 • Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
 • Bedenk zelf 11 nieuwe vragen die jij graag wilt stellen
 • Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost


1 thought on “Wow… de Liebster Award”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *