Focus

Focus

Focus, dat zeg ik vaak tegen mijn klanten. Eigenlijk niet alleen tegen mijn klanten, ook tegen mezelf. Focus op je doelen, verlies ze niet uit het oog. Mijn focus ging de laatste maanden alle kanten op. Ik had geen vast doel voor ogen. Daarom is het ook zo stil geweest op mijn blog. Maar mijn focus is weer terug!

Veel gebeurd

Er is het afgelopen half jaar veel gebeurd. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik naast mijn eigen bedrijf ook jaren een kantoorbaan gehad. Daarnaast werk ik als personal coach bij Personal Fitness Nederland. Ik werkte hierdoor gemiddeld meer dan 50 uur per week. Tijd voor blogs schrijven was er niet. Daarnaast was ook mijn inspiratie er totaal niet. Mijn focus lag op het zo goed mogelijk de week doorkomen. Werken, werken en nog eens werken.

Maar sinds half december ben ik gestopt bij mijn kantoorbaan. En dat is echt de beste beslissing ever! Het geeft heel veel rust. Niet alleen qua tijd, maar ook in mijn hoofd. Ik kan mij nu volledig storten op wat ik leuk vind. Mensen coachen naar een gezonde leefstijl. Ik heb weer een doel en dus kan ik mij weer focussen!

Relax

In januari lag mijn focus eerst op ontspanning en even lekker nietsdoen. Na een lange tijd alleen maar werken, gunde ik mezelf een maandje ontspanning. Dus weer lekker mijn trainingen oppakken, goed eten, maar ook een massage en voor het eerst in mijn leven naar de manicure. Ik kwam helemaal tot rust.

Misschien was de rust iets te veel. In februari werd ik ziek. En niet zo’n beetje ook. Het voelde alsof mijn lijf mij strafte voor het vele werken en niet goed voor mezelf zorgen. Ik kon niet anders dan nietsdoen en vooral luisteren naar mijn lichaam. En dat heb ik dus ook gedaan. Dat was best lastig, want ik was net weer zo lekker aan het trainen. Mijn focus lag op herstel en luisteren naar mijn lichaam. Dat was best lastig, maar ik realiseerde mij daardoor nog veel beter hoe belangrijk het is om in stapjes naar je doelen te werken en je focus op je doelen te houden. 

De focus is terug!

Wat ik met deze blog wil vertellen is dat het alleen mogelijk is om je doelen te bereiken als je blijft focussen op je doelen. Raak je je focus kwijt, dan verlies je je doelen uit het oog en bereik je dus nooit je doel. Wil je gezonder leven, fitter worden of afvallen? Blijf je dan altijd focussen!

Voor mij nu nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik ben weer helemaal opgeladen, zit vol met nieuwe ideeën en inspiratie. Maar het belangrijkste, mijn focus is er weer! Ik ben weer helemaal klaar om jullie te inspireren met mijn verhalen. Vanaf nu dus weer regelmatig nieuwe blogs en ik ben bezig met een nieuw project. Daarover later meer. Houd mijn website dus in de gaten. Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *