Inspiratie

Inspiratie

Inspiratie

Inspiratie om een stukje voor mijn blog te schrijven heb ik niet altijd. Hoe hard ik mijn best ook doe, er komt niet uit. Maar dan, op de meest rare momenten, schieten er weer allemaal onderwerpen en verhalen in mijn hoofd. Die moet ik dan gelijk ergens opschrijven, anders vergeet ik het weer. Zo gaat dat soms ook met eten. 

Inspiratieloos

Het komt vaak in vlagen. Het ene moment vliegen de lekkere en gezonde recepten door mijn hoofd en ben ik mega creatief met bedenken wat we allemaal gaan eten de komende week. Maar er zijn momenten dat ik echt totaal inspiratieloos ben voor ons weekmenu. Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Dat kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Je wil graag gezond eten, maar soms weet je echt niet meer wat je moet eten. Het wordt eenzijdig, terwijl je weet dat variatie belangrijk is. 

Boeken ter inspiratie

Meestal pak ik op de momenten dat ik geen inspiratie heb een stapel kookboeken uit mijn kast. Deze helpen mij meestal weer op weg. Mijn favoriete boeken deel ik daarom graag met jullie.

  • Het 20 minutes or less – kookboek van Chickslovefood. Makkelijke en gezonde gerechten die in 20 minuten (of nog minder) op tafel staat. Ik ben fan! Op hun website (www.chickslovefood.com) staan trouwens ook ontzettend veel lekkere recepten. 
  • Eet je minder koolhydraten? Dan is het boek ‘Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen’ echt een aanrader. Makkelijke recepten die je ook nog eens superlekker en gezond zijn. 
  • Ken je saladbar SLA? Zo niet, zeker een bezoekje waard! Ze hebben ook een kookboek vol met recepten voor heerlijke salades. En wat een toeval, dat boek het ‘SLA’. 
  • Ben je een keukenprins(es)? Dan zijn de boeken van Yotam Ottolenghi de moeite waard. Ik heb er 2 in mijn kast staan: ‘Simpel’ en ‘Jerusalem’. Lekkere recepten die mij veel inspiratie opleveren om zelf te experimenteren. 

Wil je een van deze boeken kopen? Ze zijn allemaal te koop op bol.com. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een boekenwinkel binnengaan. Dan heb je gelijk een lekkere wandeling.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *