Sporten – you love it or you hate it

Sporten – you love it or you hate it

Sporten, ik ben er verslaafd aan zou je kunnen zeggen. Ik doe het bijna dagelijks. Dat geldt niet voor iedereen. De een is dol op sporten, een ander heeft er een verschrikkelijke hekel aan. Toch is het belangrijk dat je dagelijks voldoende beweegt en dat je spier- en botversterkende oefeningen doet. Maar hoe dan als je niet van sporten houdt? Daarover vertel ik je in deze blog.

Dagelijks bewegen

Al eerder schreef ik over de beweegrichtlijnen. Dagelijks bewegen zorgt ervoor dat je gezond en vitaal oud wordt. Het vooruitzicht om later achter de geraniums te zitten, maakt niemand gelukkig. Begin daarom nu al met dagelijks bewegen. Dat kan zijn een dagelijkse wandeling, een stukje fietsen of lekker sporten. Als je er nu al een gewoonte van maakt, dan is het ook makkelijker om later te blijven bewegen. 

Doe een sport die jij leuk vindt

Belangrijk is dat je een sport zoekt die bij jou past. Voor de een is dat misschien wel lekker buiten tennissen, voor de ander baantjes trekken in het zwembad, voor weer een ander is het een uurtje zweten tijdens een aerobics lesje. Maar doe iets wat jij leuk vindt. 

Ben jij iemand die het liefst een individuele sport doet? Of ben jij juist een teamsporter of word je gemotiveerd door een groep. Ga dat eens voor jezelf na. Kies een sport waarbij je het gevoel hebt dat je MAG gaan sporten en niet MOET gaan sporten. Als je het gevoel hebt dat je moet, dan ga je al met tegenzin. Als je mag en wil dan is het een stuk makkelijker om van de bank af te komen om te gaan. 

Ben jij er nog niet uit welke sport echt bij je past? Vraag dan eens wat proeflesjes of proeftrainingen aan. Op die manier kun je verschillende sporten uitproberen en kom je erachter welke sport bij jou past. Ga samen met een vriend of vriendin, dat maakt het vaak nog leuker!

Dus sleur jezelf van de bank en ga lekker bewegen!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *