Gezond gewicht

Gezond gewicht

Een gezond gewicht. Je leest, ziet en hoort er zoveel over. Maar wat is een gezond gewicht? En hoe bereik je een gezond gewicht?

Wat is een gezond gewicht?

Iedereen is anders, daarom is het niet makkelijk te zeggen wat een gezond gewicht is. Ben je een man of een vrouw? Hoe lang ben je? Hoe oud ben je? Maar ook: hoe is de verhouding tussen je vet en je spiermassa? Dit zijn dingen die bepalen wat een gezond gewicht voor jou is.

Een gezond gewicht kun je berekenen met allerlei cijfers. Deze cijfers zeggen iets over je vetpercentage, de omtrek van je middel en je BMI (Body Mass Index). Hiermee kun je bepalen of je een gezond gewicht hebt, overgewicht hebt of misschien wel ondergewicht hebt.

Wat ik heel belangrijk vind, is dat jij je goed voelt. Daarom is voor mij een gezond gewicht ook een gewicht waarbij

  • jij je lekker voelt;
  • je lekker in je vel zit;
  • je energie hebt;
  • jij jezelf fit voelt.

Natuurlijk zijn er ook gezondheidsaspecten waar je rekening mee moet houden. Overgewicht kan namelijk leiden tot bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten.

Hoe bereik je een gezond gewicht?

Misschien heb je al verschillende diëten uitgeprobeerd om af te vallen. Diëten met shakes en repen, koolhydraat-of vetarm. In het begin vliegen de kilo’s eraf. Maar daarna gaat het niet meer zo snel. En hoe lang houd je zo’n dieet vol? Je kunt niet de rest van je leven alleen maar shakes en repen eten en drinken. Vaak is dit ook nog eens slecht voor je portemonnee.

Een gezond gewicht bereik je met gezonde voeding en beweging. Je moet dus misschien wel je levensstijl veranderen. En dat is lastig. Want hoe doe je dat? En wat is gezonde voeding? Er is de laatste zoveel jaren zoveel aandacht voor gezonde voeding, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En daar kan ik je dus bij helpen.

Het coachingstraject

Tijdens de coaching help ik je op weg naar je nieuwe levensstijl. Ik leer je alles over gezonde voeding. Wat is goed voor je? Welke producten kun je beter laten staan? Ook krijg je tips om meer te bewegen. Kijk voor meer informatie bij mijn Werkwijze. Wil je je gelijk aanmelden? Kijk hiervoor bij Contact.