Sportvoeding

Sportvoeding

Waarom sport jij? Doe je veel mee aan wedstrijden of sport je recreatief? Sport je om af te vallen of juist om aan te komen? Iedereen heeft zijn eigen motivatie om te sporten. Maar voor iedereen geldt dat je het beste uit de sport wil halen. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Maar wat moet jij precies eten om jouw persoonlijke doel te bereiken?

Voeding afhankelijk van je doelen

Of je nu aan krachttraining, duurtraining of een teamsport doet, elke sporter heeft koolhydraten nodig, de belangrijkste brandstof voor je lichaam. Vaak zorgen koolhydraten er ook voor dat je het sporten beter en langer vol kunt houden. Hoeveel koolhydraten je nodig hebt, hangt af van de soort sport die je doet en de doelen die je wil bereiken. Hetzelfde geldt voor eiwitten. In sommige gevallen kunnen supplementen helpen je sportprestaties te verbeteren. Maar niet altijd.

Wil jij op een gezonde en verantwoorde manier je doelen bereiken? De voeding die bij je doelen past is persoonlijk. Een advies op maat is onmisbaar. En daar kan ik je bij helpen. Ik geef persoonlijk advies, ik houd daarbij rekening met jouw wensen en voorkeuren. We bepalen samen je doel en binnen welke termijn het doel haalbaar is.

Afspraak maken of meer informatie? Dat kan via Contact.