Afvallen doe je zo

Afvallen doe je zo

Je denkt zeker in deze blog te lezen wat het geheim is om af te vallen. Het liefst zo snel mogelijk. Er zijn genoeg diëten die je dit beloven. Helaas pindakaas, zo werkt het niet. Met wondermiddeltjes en veelbelovende diëten val je misschien makkelijk en snel af. Maar het zit er even makkelijk en vaak 2 keer zo snel weer aan. Was het maar zo makkelijk. Kon ik je maar in 1 blog uitleggen wat het geheim is van afvallen.

Gezond afvallen door wonderdiëten

Dat bestaat niet. Wil je blijvend afvallen? Dan moet je daar echt wel wat moeite voor doen. Al die diëten die je beloven dat je snel en makkelijk afvalt, zonder moeite. Je moet dan wel allerlei (dure) wondermiddeltjes kopen. Als een of andere dokter het aanprijst, dan zal het wel echt zo zijn, toch? Dat verkoopt. Maar trap er niet in. Je steekt er veel geld in, je valt in het begin ook echt wel af. Je verliest vooral heel veel vocht en geen vet. Daarom gaat het zo snel.

Als je blijvend wil afvallen op een gezonde manier moet je je voedingspatroon en misschien ook wel je levensstijl aanpassen. Eet je te veel? Of juist te weinig? Eet je te veel koolhydraten, vetten of eiwitten? Beweeg je voldoende? Het kan van alles zijn, waardoor het maar niet lukt om af te vallen of om op gewicht te blijven. Een wonderdieet voorgeschreven door die beroemde dokter, een shake of een pilletje, het werkt niet. Het is niet op maat gemaakt. Het sluit niet aan bij jouw behoeften. Daarnaast leer je er vaak geen gezonde eetgewoontes door. En bewegen wordt meestal niet eens meegenomen in zo’n ‘dieet’.

Hoe val je dan wel op een gezonde manier af?

De rest van je leven alleen maar shakes of pilletjes? Je valt ervan af, in je portemonnee ja! Of helemaal geen koolhydraten meer? Ik vind het heel knap als jij dat vol kunt houden. Maar gezond is het niet.

Wil je echt blijvend afvallen of op gewicht blijven? Op een manier die leuk, gezond en goed vol te houden is? Dan kun je beter naar een gewichtsconsulent (aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) of een diëtist (aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten) gaan. Een gewichtsconsulent of diëtist kijkt naar wat je dagelijks eet en drinkt en aan beweging doet. Een diëtist houdt daarnaast ook nog rekening met allerlei medische zaken waar je mogelijk mee te maken hebt.

Je krijgt een advies op maat. Een advies dat bij jou past. Een advies dat rekening houdt met jouw behoeften en voorkeuren. Een advies dat je makkelijk kunt volhouden. Voor de rest van je leven. Nooit meer op dieet, maar gewoon een gezonde levensstijl. En weet je wat? Een advies door een gewichtsconsulent of dietist wordt vaak vergoed vanuit je (aanvullende) verzekering.

Vragen? Ik beantwoord ze graag.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *