Genieten

Genieten

Eindelijk, de blog die ik in Australië al had willen schrijven is af. Het lukte niet eerder, want ik had het te druk met genieten. En laat nu net de essentie van mijn verhaal zijn dit keer.

Voor de vakantie heb ik tegen mezelf gezegd dat ik op vakantie echt een paar keer moet hardlopen. In maart moet ik 10 kilometer kunnen rennen en ik wil niet mijn training een maand onderbreken. Dus vol goede moed heb ik mijn hardloopschoenen en –kleren ingepakt. Klaar om in Australië wat kilometers te rennen. En we hebben het geprobeerd…

Geluk bij een ongeluk

Vol goede moed hebben we op dag 3 de wekker gezet. Dus op lekker tijd opgestaan om te gaan rennen. Natuurlijk hebben we er niet over nagedacht dat het in Australië niet zo plat is als in Nederland. De route bestaat alleen maar uit bergen. Ok, het zijn heuvels, maar als je aan het hardlopen bent zijn het bergen. We proberen het toch. Misschien is het een geluk bij een ongeluk dat ik na 1,5 kilometer door mijn enkel ga. Verder rennen zit er dus niet meer in.

Mijn enkel moet rusten en daarna vertrekken we naar het noorden. En daar is het meer dan 30 graden met een luchtvochtigheid van rond de 90%. Het lijkt mij niet heel gezond om in zulke temperaturen te gaan rennen als je dat niet gewend bent. We zijn op vakantie. Waarom moet ik dan nog zo bezig zijn met hardlopen? Vakantie gaat om genieten. Ik zet een knop om, ik leg mij erbij neer dat hardlopen er deze vakantie niet in zit. Ik ga in de genietstand!

Bewegen op vakantie

Gelukkig is hardlopen niet de enige manier om aan je beweging te komen tijdens een vakantie. Er zijn zoveel andere mogelijkheden. Elke dag een flinke wandeling bijvoorbeeld. En het leuke daaraan is, dat je zoveel ziet tijdens een wandeling. Lekker over het strand struinen of berg op berg af op zoek naar mooie uitzichten. Op die manier krijg je voldoende beweging. Wij hebben ook een paar dagen gesnorkeld. En geloof mij, een paar uur tussen de vissen zwemmen zorgt voor meer dan genoeg beweging. Heb je een zwembad bij je hotel? Trek dan elke dag een paar baantjes. Heerlijk!

Ik moet toegeven, het wandelen in Australië vond ik veel leuker dan hardlopen. Ik heb hierdoor veel meer kunnen genieten van alle mooie dingen die het land te bieden heeft. Misschien gaan jullie binnenkort wel op wintersport. Ik denk dat je tijdens zo’n vakantie meer dan genoeg beweging krijgt. Dus ook op wintersport is hardlopen niet nodig. En geniet ook daar vooral van alle mooie uitzichten!

Terug in Nederland pak ik mijn trainingsschema gewoon weer op. En het gaat mij makkelijker af dan ik had gedacht. Een maand niet rennen op vakantie maakt dus niet zo heel veel uit. Als je maar blijft bewegen en vooral niet vergeet te genieten van je vakantie!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *