Motivatie, soms is het ver te zoeken

Motivatie, soms is het ver te zoeken

Vrijdagochtend is sportschoolochtend. Door de vakantie ben ik al een tijdje niet geweest, dus ik moet vanmorgen echt. Dacht ik gisteravond. Totdat ik vanmorgen wakker werd. Die kou, -3. Sorry, maar daar ben ik niet voor gemaakt. Ik kon het echt niet opbrengen om mijn warme bed te verlaten om naar de sportschool te gaan. Soms is motivatie zo ver te zoeken.

Weinig motivatie, zoveel excuses

Beginnen met afvallen en gezonder gaan leven is niet makkelijk. Je moet namelijk je gewoontes doorbreken en dat doen de meeste mensen niet graag. Als je wil afvallen en gezonder gaan leven moet je jezelf vaak een nieuwe levensstijl aanmeten. Je moet dingen doen of eten die je niet gewend bent (dit valt wel mee, meer dan je denkt).

Je kunt genoeg excuses bedenken om het nog even uit te stellen. Je bent dit weekend jarig, je hebt volgende week een afspraak om uit eten te gaan, je gaat eind deze maand op wintersport. Tijdens deze gelegenheden wil je nog wel iets lekkers kunnen eten en drinken (en dat mag ook echt wel, ook met je nieuwe levensstijl). Je stelt het nog even uit en begint daarna wel. Maar je weet stiekem zelf ook wel, van uitstel komt afstel.

Daarom kun je beter nu de knop omzetten en ervoor gaan. Er zijn altijd wel excuses. Het duurt het minimaal 21 dagen voordat je aan een nieuwe gewoonte gewend bent. Het duurt gemiddeld zelfs 66 dagen voordat je nieuwe gewoonte automatisme is geworden. Dat is 2 maanden. In die 2 maanden zijn er vast nog heel veel momenten die je kunt gebruiken als excuses om niet te
beginnen.

Dit is het moment

Begin dus nu, op dit moment. Het moment dat jij hebt besloten dat je gaat afvallen en gezonder gaat leven. Tijd om te beginnen aan je nieuwe levensstijl. Je bent nu gemotiveerd, dus je moet er nu voor gaan. Zodra je de resultaten begint te zien, wordt het makkelijker. Je valt af, je hebt meer energie, je bent fitter en je zit lekkerder in je vel. Daar doe je het voor. Zonder dat je het in de gaten hebt, is je nieuwe levensstijl een gewoonte geworden en gaat het vanzelf. Je hebt dan helemaal geen motivatie meer nodig. Je vraagt je af waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Iemand die je motiveert door te gaan? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Ik ga mijzelf nu maar motiveren om te hardlopen. Het is koud, nog steeds -3. Ik heb straks afgesproken met een vriendin. Ik moet ook nog werken. Genoeg excuses. Maar ik ga, dan loop ik over 4 weken met gemak 10 kilometer bij de CPC loop. Daar doe ik het voor!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *