Buikvet, wat doe je eraan?

Buikvet, wat doe je eraan?

Buikvet, of zoals mijn vader het noemt: babi pangang, veel mensen hebben er last van. Echt letterlijk last van. Dat rolletje dat net over je nieuwe spijkerbroek hangt, waardoor je broek niet lekker zit en je ‘m vervolgens niet meer aandoet. Of de knoopjes van je overhemd zitten net iets te strak, waardoor de onderkant een beetje openstaat. Buikvet brengt voor veel mensen ongemakken met zich mee, maar kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Dus wat doe je eraan?

2 soorten buikvet

Er zijn 2 soorten buikvet. De eerste is het onderhuids vet. Dit is zijn je love handles en het vetrolletje dat je ziet. Onderhuids vet kun je vastpakken.

De tweede soort buikvet is orgaanvet. Dit wordt ook wel visceraal vet genoemd. Het beschermt je organen en speelt een rol in je hormoonhuishouding. Je hebt het dus nodig. Maar te veel orgaanvet is niet goed. Het kan zelfs gevaarlijk zijn. Orgaanvet kan ervoor zorgen dat je een buikje hebt, maar je kunt ook slank zijn en te veel orgaanvet hebben.

Hoe raak je buikvet kwijt?

Als je op internet gaat zoeken kom je waarschijnlijk allerlei wondermiddeltjes tegen die zeggen dat je binnen no time van je buikvet af bent als je ze neemt. Trap daar niet in, want zo werkt het namelijk niet. Er bestaan ook geen wonderdiëten die ervoor zorgen dat je je buikvet snel kwijtraakt. Een gezonde leefstijl is het geheim. Daarom hieronder een aantal tips om op een gezonde manier van je buikvet af te komen.

Eet gezond

Zorg dat je gezond eet. Dat klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Belangrijk is dat je voldoende vezels eet, door groente, fruit en volkorenproducten te eten. Laat producten met toegevoegde suikers en vette snacks staan. Advies nodig over gezonde voeding? Neem contact met mij op. Ik vertel je er graag over.

Beweeg

Het liefst minimaal 45 minuten per dag. En dit kan van alles zijn. Elke dag naar de sportschool is waarschijnlijk voor veel mensen te veel van het goede. Wissel je beweging daarom af. Het wordt lekker weer, dus ga stevige wandelingen maken, ga een stuk fietsen. Maar een stuk roeien in de sportschool, hardlopen of een lesje bodypump kan natuurlijk ook.

Alleen buikspieroefeningen doen heeft geen zin. Je kunt namelijk niet plaatselijk vet verbranden. Door buikspieroefeningen te doen verbrand je dus geen buikvet. Je kweekt alleen maar spieren. Ga je voor een sixpack? Dan kun je naast de tips in deze blog natuurlijk ook buikspieroefeningen doen. Als je buikvet verdwijnt, komt die sixpack vanzelf tevoorschijn.

Verminder stress

Door stress, te weinig slaap en ongezonde voeding maak je een stofje aan dat cortisol heet (ook wel het stresshormoon genoemd). Dit stofje zorgt ervoor dat je meer orgaanvet opslaat. Daarnaast vergroot het je eetlust. Niet goed dus. Daarom is het belangrijk dat je stress vermindert. Doe dingen waar jij van ontspant. Dat kan van alles zijn, zoals een boek lezen, mediteren, yoga of sporten.

Slaap

Zorg dat je voldoende slaapt, minimaal 7 uur per nacht. Ook dit draagt bij aan de vermindering van buikvet.

Buikvet verbranden doe je dus niet door extreem buikspieroefeningen te doen of wonderpilletjes te nemen. Een gezonde leefstijl speelt hierbij een belangrijke rol. Wil jij met een strakke buik de zomer in? Schroom dan niet en neem contact met mij op.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *