Ik kan ze niet weerstaan…

Ik kan ze niet weerstaan…

Bakkerskruidnootjes. Je weet wel, die hele kleine kruidnootjes. Zodra ze in de winkel liggen koop ik een zak, of 2… Ik neem mij voor om niet te veel te eten, dus ik begin met een klein handje. En dan ik eet meer, nog veel meer. Totdat ik misselijk ben en ontzettend spijt heb dat ik zoveel kruidnootjes heb gegeten. Ik kan ze gewoon niet weerstaan. Herkenbaar?

De tijd van het jaar

Kruidnootjes, ik kan ze niet weerstaan. De tijd van het jaar is weer aangebroken. In elke winkel word je overspoeld met pepernoten, kruidnoten, taaitaai en marsepein. Vanaf 6 december (en soms al veel eerder) liggen de kerstkransen, appelflappen en oliebollen in de winkel. En zodra de kerstdagen achter de rug zijn liggen de paaseitjes alweer klaar. Er lijkt geen einde aan al die verleidingen te komen.

Hoe ga jij hiermee om?

Het is zo moeilijk om mate te houden en niet helemaal los te gaan. Sommige mensen kunnen alles eten wat ze willen. Zij eten zo een zak bakkerskruidnootjes leeg zonder een gram aan te komen (of misselijk te worden). Helaas werkt het voor de meeste mensen, ook voor mij, niet zo. Ik moet echt wel opletten op wat ik eet en ik zorg ervoor dat ik genoeg beweeg. De kilo’s vliegen er anders in deze tijd van het jaar echt aan.

Soms is het niet erg

Af en toe iets lekkers moet kunnen. Want hoe fijn is het om die zak kruidnootjes open te scheuren en ongegeneerd aan te vallen? Natuurlijk moet je dan niet die hele zak kruidnootjes leegeten, maar soms is het niet erg om lekker van een handje kruidnootjes te genieten.

Als je jezelf af en toe iets lekkers gunt, is het makkelijker om het lijnen vol te houden. Als je dat niet doet, wordt de behoefte aan het lekkers alleen maar groter. Waarschijnlijk zwicht je uiteindelijk en ga je helemaal los. En dan eet je dus een hele zak kruidnootjes leeg. Het is maar de vraag of je je daarna beter voelt. Waarschijnlijk niet. Ook moet je oppassen dat je niet grijpt naar nog meer slechte producten. Je kunt bijvoorbeeld denken: “Ik heb toch al slecht gegeten, dus het maakt niet meer uit”. Voor veel mensen herkenbaar, denk ik.

Hoe kom je deze tijd van verleidingen door?

Heb je hulp nodig in deze tijd van verleidingen? En wil je toch af en toe lekker kunnen genieten van iets lekkers? Of ben je benieuwd naar gezondere alternatieven? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en kom erachter hoe ik je kan helpen.

De tijd van kruidnootjes kom ik wel door en gelukkig houd ik niet zo van oliebollen en chocolade. Maar laat ik niet beginnen over bokkenpootjes. Als ik daar eenmaal aan begin… Oh, nu heb ik dus echt heel veel zin in bokkenpootjes.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *