Lunchen is ook leuk

Lunchen is ook leuk

Vorige keer schreef ik al over ontbijten. En hoe je dat leuk kunt maken. Ik blijf lekker in dat thema. Elke dag een bammetje met kaas gaat snel vervelen. Daarom vertel ik in deze blog hoe je de lunch leuk kunt maken.

Lunchtips

Neem je elke dag braaf je lunch mee naar het werk? Of ben jij iemand die de lunch in de bedrijfskantine scoort? Ik schaar mijzelf onder de eerste categorie. Ik ga liever niet naar de bedrijfskantine. Ik zit de hele dag achter een computer. In dat half uurtje pauze heb ik frisse lucht nodig en die krijg je niet in de bedrijfskantine. Ik moet naar buiten in de pauze. Ik neem dus zelf mijn lunch mee. Wat ook mooi is meegenomen, is dat ik hierdoor gelijk een half uurtje beweging heb. En het advies luidt: beweeg elke dag minstens een half uur. Check!

Nu kan ik mij voorstellen dat niet iedereen zin heeft om elke ochtend een uitgebreide lunch klaar te maken. Het kan heel makkelijk. Daarom 5 tips hoe je makkelijk en snel elke dag een andere lunch bereid.

  1. Salade. Ik gooi wat sla (gewoon die nog in de groentela ligt) in een bakje. Daarna kijk ik wat er verder nog in de koelkast ligt. Vaak is er wel komkommer, tomaat, een kaassoort (feta, mozzarella, parmezaan) te vinden. In de voorraad kast staan altijd olijfjes, tonijn, artisjok of zongedroogde tomaatjes. Ik heb ook altijd een voorraadje pitten in huis. Een klein beetje olijfolie of dressing erbij en klaar is mijn salade. Wil je het iets steviger maken? Dan kun je er bijvoorbeeld nog wat pasta van de vorige avond (kom ik zo nog op), quinoa of couscous bij doen. Of kook een eitje. Ook lekker! Dit zijn zomaar wat voorbeelden. Kijk wat jij in de koelkast en voorraadkast hebt staan en maak er een lekkere salade van. Op internet zijn ook ontzettend veel voorbeelden van lekkere en gezonde salades te vinden. Kijk voor inspiratie eens op mindyourfeed.nl.
  2. Een gebakken eitje is zo gemaakt. Ik bak regelmatig een eitje voordat ik naar mijn werk ga. Binnen 5 minuten klaar en ook koud erg lekker. Wil je wat variatie in je ei? Gooi er dan eens wat groente in. Bekijk bijvoorbeeld eens deze groenteomelet op ohmyfoodness.nl. Een gekookt eitje op brood is trouwens ook altijd heel lekker!
  3. In mijn blog over het ontbijt schreef ik al over avocado op toast. Dit kun je natuurlijk ook bij de lunch eten. Yum! Bekijk het recept in mijn blog over ontbijt.
  4. Leftovers van de vorige avond. Ik kook ’s avonds vaak een extra portie, zodat ik die de volgende dag mee kan nemen voor de lunch. Als ik bijvoorbeeld gegrilde groente maak, dan maak ik altijd wat extra. De volgende dag neem ik dat mee, doe er wat sla bij en ik heb een heerlijke lunch. Maak je ’s avonds pasta? Ook dat kun je prima de volgende dag meenemen naar je werk om te lunchen. Of kook wat extra pasta voor in je salade. Hoef je de volgende ochtend niet heel veel moeite meer te doen. Maar ook quiche of soep zijn superlekker om de volgende dag mee te nemen.
  5. Tortilla wraps gevuld met heel veel groente en andere lekkerheden. Veel mensen denken bij wraps aan die Mexicaanse, je weet wel, met kip of gehakt, zure room en heel veel kaas. Die ga je natuurlijk niet ’s ochtends al klaar maken. Je kunt wraps ook heel goed vullen met bijvoorbeeld sla (zie alles bij tip 1), avocado en plakjes kipfilet (of ander broodbeleg). Of gewoon besmeren met hummus en dan lekker sla, tomaat en komkommer erop. Of gerookte zalm. Check de voorbeelden op lekkerensimpel.com eens. Oh ja, als je wraps koopt, probeer dan eens de volkorenwraps. Ik vind ze veel beter vullen dan gewone wraps.

Eet smakelijk!

PS Wil je meer tips? Neem gerust contact met mij op.

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *