Ontbijten is leuk

Ontbijten is leuk

Kun je het ontbijt overslaan? Of is het de belangrijkste maaltijd van de dag? Wetenschappers zijn er nog niet helemaal over uit. Ik ben zelf ook niet het schoolvoorbeeld van een goede ontbijter, dus ik ga mij ook niet in die discussie mengen. Dat laat ik aan de wetenschappers over. Ontbijten is leuk! Daar gaat deze blog wel over.

Zoals ik al schrijf: ik ben geen al te beste ontbijter. Ik kan niet direct iets eten als ik wakker word. Meestal ga ik eerst nog in huis rommelen of ik ontbijt pas op mijn werk. Elke ochtend een boterhammetje met hagelslag. Of pindakaas. Of chocopasta. Mij hoef je er niet voor wakker te maken. Veel te saai.

Hoe maak je ontbijten leuk?

Easy: varieer! Om jullie een beetje op weg te helpen geef ik hieronder 6 heerlijke en gezonde ontbijttips. Niet te ingewikkeld, de meeste ontbijtjes zijn zo gemaakt.

  1. Avocado toast. Veel mensen zijn gewend om met zoete producten te ontbijten. Maar waarom niet hartig ontbijten? Avocado toast is lekker en ontzettend voedzaam. Bekijk bijvoorbeeld het recept op annemerel.com.
  2. Havermout is helemaal hot. Mooi meegenomen dat het ook nog eens heel erg gezond is. Je kunt er eindeloos mee variëren. Kijk op uitpaulineskeuken.nl voor een aantal lekkere recepten.
  3. Bananenpannenkoeken, I love it! Zo lekker, makkelijk en gezond. Op chickslovefood.nl staat uitgelegd hoe je ze maakt.
  4. Muffins als ontbijt? Yes please! Iets meer werk, maar o zo lekker en gezond. Ik maak vaak een voorraadje in het weekend en vries ze in. Op womenhealthmag.nl staat een lekker voorbeeld. Google op ‘ontbijtmuffins’ en je vindt nog veel meer lekkere recepten.
  5. Krijg je ’s ochtends geen hap door je keel? Probeer dan eens een smoothie. Bekijk bijvoorbeeld de ontbijtsmoothies op fitgirlcode.nl eens. Let er wel op dat je niet te veel fruit in je smoothie doet, want dan wordt het een suikerbom.
  6. Last but not least: mugcakes. Zo makkelijk. Een voorbeeld vind je op ilovehealth.nl.

Ontbijten buiten de deur

Ga je regelmatig buiten de deur ontbijten? In de meeste eettentjes kun je ook gezond en lekker ontbijten. Helemaal hip zijn de acai bowls, toast met avocado en ei of een lekker yoghurtje met veel fruit. Toch liever een croissantje, dat kan best. Maar kies dan de rest van de dag voor gezonde maaltijden.

Eet smakelijk!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *