Gezond eten hoeft niet duur te zijn

Gezond eten hoeft niet duur te zijn

Gezond eten is duur. Voor al die superfoods en rare producten die je niet kent betaal je vaak de hoofdprijs. Maar ze zijn echt heel goed voor je gezondheid, lees je overal op internet. Maar om gezond te eten hoef je geen superfoods te eten. Als jij vanavond bijvoorbeeld broccoli op tafel zet, eet je ook heel gezond. Ligt er natuurlijk wel aan wat je er verder bij eet. Maar broccoli is heel gezond. Gezond eten hoeft echt niet duur te zijn.

5 tips voor betaalbaar gezond eten

Om je een eindje op weg te helpen naar een gezonde leefstijl, geef ik je in deze blog 5 tips hoe je gezond kunt eten op een betaalbare manier.

Maak een weekmenu

Kijk wat je allemaal nog in de koelkast en voorraadkast hebt liggen als je een weekmenu maakt. Die producten hoef je namelijk niet meer te kopen. Ligt er nog een halve zak sla en een halve komkommer in de groentela? Gebruik die dan en gooi het niet weg.

Nog een voordeel: als je vooraf plant wat je de komende week gaat eten, kun je in 1 of 2 keer de boodschappen voor de hele week in huis halen. En daar heb je gelijk tip 2.

Doe 1 keer per week (grote) boodschappen

Je hoeft niet elke dag naar de supermarkt om je boodschappen te halen. De kans dat je bij de kassa nog even snel een reep chocola of een pak koekjes meepakt (want die zijn altijd in de aanbieding), is dan een stuk kleiner. Voor verse producten kun je nog een tweede keer naar de supermarkt gaan, maar je hoeft zeker niet dagelijks. Wist je trouwens dat diepvriesgroenten vaak net zo gezond zijn als verse groenten? Dus als je geen zin hebt om 2 keer naar de supermarkt te gaan, neem je gewoon diepvriesgroenten.

Haal je groente en fruit op de markt

En ga dan het liefst aan het einde van de dag. Vaak zijn de producten dan een stuk goedkoper, omdat de verkopers ze anders weg moeten gooien. Dus voor beide winst, jij goedkoop groente en fruit en de verkoper hoeft zijn producten niet weg te gooien (geen voedselverspilling).

Aanbiedingen in de supermarkt

Houd de aanbiedingen in de supermarkt in de gaten. Als jij je weekmenu opstelt, pak dan de folder van de supermarkt erbij. Kijk welke producten in de aanbieding zijn en maak op basis daarvan je menu. Scheelt ook weer een paar euro.

Maak net een beetje extra

Als je dan toch aan het koken bent, kun je net zo goed een beetje extra maken. Dat beetje extra kun je de volgende dag naar je werk meenemen voor de lunch of vries je in. Vaak staat in recepten dat je zoveel gram van dit en de helft dat moet gebruiken. Daar sta je dan met leftovers. Zonde om weg te gooien. Maak dus net iets meer en je hebt een extra maaltijd. Het scheelt niet alleen geld en voedselverspilling, het scheelt je ook nog eens tijd!

Gezond eten hoeft dus helemaal niet duur te zijn. En je hoeft ook echt geen superfoods te eten om gezond bezig te zijn. Wil je meer tips en trucs? Of heb je hulp nodig bij het maken van een weekmenu? Neem dan contact op. Ik help je graag naar een gezonde leefstijl!

Nog 1 laatste tip

Wist je dat veel zorgverzekeraars advies en begeleiding door een gewichtsconsulent (gedeeltelijk) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Gezond leren eten hoeft dus ook helemaal niet duur te zijn!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *