Recepten voor de herfst

Recepten voor de herfst

De herfst is nu toch wel echt begonnen. De dagen zijn korter, het is koud en de kaarsjes gaan bij mij thuis weer aan. Ik schreef eerder al een blog over seizoensproducten. Maar wat eet je in de herfst? Welke producten liggen nu volop in de winkel? Daarover lees je in deze blog meer.

Herfst, wat eet je dan?

Pompoen: misschien wel 1 van de meeste bekende herfstproducten. Je kunt er alle kanten mee op. Je kunt het gebruiken in een soep, salade, stamppot of ovenschotel.

Paddenstoelen: denk aan champignons, bospaddenstoelen en oesterzwammen. Lekker in de soep of in de pasta.

Wortels en knollen: bijvoorbeeld pastinaak, bieten, witlof, ui, winterpeen en knolselderij.

Kool: is ook volop te vinden in de winkel. Denk aan rode kool, Chinese kool, zuurkool, spitskool. Natuurlijk lekker in een stamppot, maar je kunt er ook heerlijke salades mee maken.

Fruit: herfstproducten uit Nederland zijn bramen, aardbeien, peer, appel, framboos, blauwe bessen en rode bessen. Natuurlijk is er ook ander fruit in de winkel te vinden, maar deze producten worden vaak vanuit het buitenland geïmporteerd. Geen Nederlandse seizoensproducten dus!

Herfstrecepten

Ok, maar wat maak je dan met deze producten. Hieronder een aantal tips.

  • Pompoen is ontzettend veelzijdig. Hartig, zoet, je kunt er alle kanten mee op. Daarom niet 1 recept, met een website met heel veel lekkere pompoenrecepten. Kijk snel op Eat Pure Love!
  • Risotto met kastanjechampignons van de AH. Als ik risotto maak, maak ik deze. Ok, hij is niet heel erg gezond, maar zooooo lekker. Ik doe er altijd wat extra champignons in, gewoon omdat ik dat lekker vind.
  • Een hartige tarte tatin van spruitjes en rode ui van Jamie Magazine. Ik heb deze nog nooit gemaakt, maar ga het binnenkort zeker proberen.
  • De herfst is natuurlijk de tijd van stamppotjes. Zoete aardappel kun je prima gebruiken in een stamppot. Bekijk dit recept voor zoete aardappel met kool eens op 24kitchen.nl.
  • Stoofvlees, of draadjesvlees. Ik maak vaak boeuf bourguignon in mijn slowcooker. Bij de geuren die zich in het huis verspreiden ga ik al watertanden. Op Keukenliefde.nl staat een lekker recept.
  • Wow, er bestaat gewoon een hele website over stoofperen. Lees op stoofperen.nl hoe je ze het beste kunt maken.
  • Appeltaart hoort bij de herfst. Niets lekkerder om na een stevige wandeling in het bos een stuk appeltaart te eten. Op boosyourhealth.nl staat een recept voor een gezonde appeltaart.

Eet smakelijk!

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *