Soms zit het tegen…

Soms zit het tegen…

Iedereen heeft er weleens last van, van die dagen dat alles tegenzit. Je bent goed op weg, je volgt netjes het voedingsadvies en je bent al een paar kilo afgevallen. Totdat je zo’n dag hebt dat alles  tegenzit. Hoe ga jij hiermee om?

Eigenwijs of toch niet?

Ik ben de afgelopen weken lekker aan het trainen geweest voor de 10 kilometer die ik in maart moet rennen. En dan gebeurt het, een enkelblessure. Het advies van de fysio: even rustig aan doen. En laat dat nu geen goede combinatie zijn, Sanne en rustig aan doen met sporten. Ik heb nu een paar keuzes. Ik kan eigenwijs zijn en gewoon doortrainen. Met waarschijnlijk tot gevolg dat ik nooit de 10 kilometer kan rennen, omdat mijn enkel dan helemaal kapot is. Ik kan er ook voor kiezen om sporten op een laag pitje te zetten of helemaal op te geven. Gewoon lekker bankhangen met een zak kruidnootjes. Omdat ik zo zielig ben. Het resultaat daarvan? Ik zit niet lekker in mijn vel, voor mijn gevoel vliegen de kilo’s eraan en de energie die ik van sporten krijg is ver te zoeken. En dat in combinatie met een winterdip… Of ik kies ervoor om alternatieven te zoeken. Ik mag dan misschien niet voluit rennen, maar ik kan wel naar de sportschool om mijn spieren te versterken. soms zit het tegen

Hoe ga jij om met een dipje?

Ben jij een emotie-eter? Eet jij meer op momenten dat je verdrietig of boos bent, als je stress hebt of juist als je heel blij bent? Of ga je eten als je je verveelt? Dan bestaat de kans dat je een emotie-eter bent. En met jou zijn er velen! Dit is best lastig als je aan het lijnen bent.

Hoe ga je om met een dipje? Welke keuzes maak jij? Laat je je helemaal gaan tijdens zo’n moment? Waarschijnlijk voel je je daarna alleen maar rotter voelt. Je hebt spijt dat je je zo hebt laten gaan. Weer een emotie waar je mee om moet gaan. Omdat het toch al mis is gegaan, kun je nu net zo goed weer een zak chips erbij pakken. Of ga je op zoek naar alternatieven? Zijn er andere manieren waarop je met je emoties kunt omgaan? Dit kan erg moeilijk zijn als je altijd gewend bent om je emoties ‘weg te eten’.

Zorg dat je je doel niet uit het oog verliest. Misschien kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Aarzel dan niet en neem contact met mij op. Ik help je graag om je doel te bereiken! Samen gaan we op zoek naar alternatieven om met emoties om te gaan.

Ik ga dit keer niet eigenwijs zijn. Ik doe het echt rustig aan, luister naar het advies van de fysio. Ik ga op zoek naar alternatieven, waardoor ik toch aan mijn beweging kom. Mijn doel is 10 kilometerrennen in maart. Dit verlies ik niet uit het oog. Ik ga ervoor!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *